Λαβράκι στα κάρβουνα/ Grilled sea bass






 Συνταγή για Λαβράκι στα Κάρβουνα 🐟🔥

Υλικά (για 4 άτομα):
2 μεγάλα λαβράκια (περίπου 1 κιλό το καθένα)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια (χυμός και φέτες για το σερβίρισμα)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη (ή 1 κουταλάκι ξερή)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)
Φύλλα δάφνης (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προετοιμασία ψαριού:

Καθαρίστε τα λαβράκια από λέπια και εντόσθια (ή ζητήστε να το κάνει ο ιχθυοπώλης σας).
Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
Χαράξτε ελαφρά τη σάρκα του ψαριού σε 2-3 σημεία και στις δύο πλευρές για να απορροφήσει καλύτερα τη μαρινάδα.
Μαρινάδα:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, την πάπρικα (αν χρησιμοποιήσετε), αλάτι και πιπέρι.
Αλείψτε καλά τα ψάρια μέσα κι έξω με το μείγμα.
Βάλτε τα στο ψυγείο για 30-60 λεπτά για να μαριναριστούν.
Προετοιμασία κάρβουνων:

Ανάψτε τα κάρβουνα και αφήστε τα να «καθίσουν» μέχρι να αποκτήσουν μια σταθερή θράκα (χωρίς φλόγες).
Ετοιμάστε τη σχάρα, λαδώνοντάς την ελαφρά για να μην κολλήσει το ψάρι.
Ψήσιμο:

Τοποθετήστε τα λαβράκια στη σχάρα.
Ψήστε για περίπου 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα όταν η σάρκα αποκολλάται εύκολα με ένα πιρούνι.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μπορείτε να αλείφετε τα ψάρια με την υπόλοιπη μαρινάδα για περισσότερη γεύση.
Σερβίρισμα:

Βάλτε τα λαβράκια σε πιατέλα και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού, φύλλα μαϊντανού και λίγα φύλλα δάφνης για άρωμα.
Συνοδέψτε με ψητά λαχανικά, σαλάτα ή χόρτα και φρυγανισμένο ψωμί.
Καλή όρεξη! 🍋🐟
Grilled Sea Bass Recipe 🐟🔥
Ingredients (serves 4):
2 large sea bass (about 1 kg each)
4 tablespoons olive oil
2 lemons (juice and slices for serving)
2 cloves garlic (chopped)
1 bunch fresh parsley (chopped)
1 tablespoon fresh oregano (or 1 teaspoon dried)
Salt and freshly ground pepper
1 tsp paprika (optional)
Bay leaves (optional)
Instructions:
Preparation of fish:

Clean the sea bass of scales and entrails (or ask your fishmonger to do it).
Rinse well and dry with kitchen paper.
Lightly score the flesh of the fish in 2-3 places on both sides to better absorb the marinade.
Marinade:

In a bowl, mix the olive oil, lemon juice, garlic, oregano, parsley, paprika (if using), salt and pepper.
Coat the fish well inside and out with the mixture.
Place in the refrigerator for 30-60 minutes to marinate.
Preparing the charcoal:

Light the charcoal and let it "sit" until it becomes a solid ember (no flames).
Prepare the grill, lightly oiling it to prevent the fish from sticking.
Grilling:

Place the sea bass on the grill.
Grill for about 6-8 minutes on each side, depending on the size of the fish. You will know they are ready when the flesh flakes easily with a fork.
During grilling, you can baste the fish with the remaining marinade for more flavor.
Serving:

Place the sea bass on a platter and garnish with lemon slices, parsley leaves and a few bay leaves for flavor.
Serve with grilled vegetables, salad or greens and toasted bread.
Enjoy! 🍋🐟

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου

Γενικές πληροφορίες για την Αλόννησο

Η παραλία Κασόνια